Please post all forum bugs here

C00Lzero

Administrator
Conqueror
Aug 14, 2010
556
1,175
at least 1 part is back up. the 3rd node is somehow totally crashed and it seems like a reinstall didn't help...

toDos:
check backup,
rebuild the 3rd note

edit
done
 
Last edited:

CoolKevin

Nutcase on the loose
Staff member
Super Moderator
Mar 30, 2007
9,994
3,602
thank you for all the time you put in
 

C00Lzero

Administrator
Conqueror
Aug 14, 2010
556
1,175
*sight*
and now the mailserver has some strange behaviour... i can't even access the system anymore.
hopefully they didn't do something with it...

So... no mail notification at the moment -.-
chompy is informed to take a look a the hoster

edit
Mail-Server is gone for good. I need to reinstall it - but first ... find a hoster that still allows sending out mails!

edit2
we decided for a new hoster :/

waiting for chompy to buy it - reinstallation should take only about an hour; depending on the DNS settings.
 
Last edited:

C00Lzero

Administrator
Conqueror
Aug 14, 2010
556
1,175
Mail-Server is back online
it took a while because of personal issues.

There may still be some problems. For E.g. mail.ru is blocking the IP (I already asked for a removal)
but Microsoft accepted - google seems to be fine, too.

at the moment the mail-queues are being emptied out. Hopefully, google won't block us.
Also ... it's always possible that our mails will be delivered as SPAM - please check there.

edit
oh. that's new. Some server rejected because of a too bad reputation.
so let's wait if this will get better :/

edit2
mhm. reporting isn't giving out more specific details as "daily" :/
not sure if this is then enough to put it on my dashboard. It's probably enough to just check for "running or crashed" :/

edit3
mail.ru ist now allowing out servers :)

TOP errors until now:
  • "Error: Some recipients failed"
  • "Error: Nowhere to deliver mail to for domain"
  • "Bad destination email address"
  • "Error: 554 30 Sorry",
  • "Error: Domain yyy.xxx sends and receives no email (NULL MX)"
  • "Error: 552 1 Requested mail action aborted"
edit4
and we had an outage of our asia frontend-servers :/
unfortunately we have to live with that
They are normally offline between a few minutes and 30-60mins. Updating DNS will in most cases take longer than just waiting :/
Sorry guys.

edit5:
still affected mail-privder
* everything from apple (e.g. icloud.com, mac.com)
* everything from ATT (e.g. bellsouth)
* some private ones
 
Last edited:

C00Lzero

Administrator
Conqueror
Aug 14, 2010
556
1,175
well....
provider did have some hughe hickups. Not exactly sure what has happened :/
but it crashed the database - twice. But replication is still up and running. It's a little bit fishy :/
perhaps the internal network crashed temporarily and something broke

let's hope for the best?
 

C00Lzero

Administrator
Conqueror
Aug 14, 2010
556
1,175
and hoster fucked up again.
main database-server did crash... rest of the cluster is configured read-only
 

C00Lzero

Administrator
Conqueror
Aug 14, 2010
556
1,175
The load balancer to our backend has some severe problems...
I probably need to boot them into rescue mode or even reinstall the two nodes.

if that happens expect downtimes :(
I will start this procedure probably Wednesday next week
 

granatnik

Akiba Citizen
Sep 19, 2012
3,813
4,757
A bit less usual problem - I've got a "See what you have missed" mail for the first time and... well... a fair bit of warning is that it may be rough for eyes, I had to scrub mine after seeing the "suggestions".

Dunno how this might have been activated, but read at your own risk, if you get one as well.
 

Kobun_SLF

SLF Born & Raised
Apr 2, 2007
144
587
Thank you to whoever fixed the PW reset function. After several years I was finally able to reset my password and log back in. I've missed y'all.
 

CoolKevin

Nutcase on the loose
Staff member
Super Moderator
Mar 30, 2007
9,994
3,602
Thank you to whoever fixed the PW reset function. After several years I was finally able to reset my password and log back in. I've missed y'all.
We are on IRC as well, to help with such problems, see my signature
 
  • Like
Reactions: Kobun_SLF

zero0chan

Active Member
Aug 22, 2021
33
156
Hello,

Did something happen recently to the site?

I had some links saved that are not accesible and also some posts I did that completely disappeared.

It seems that a lot of stuff has been deleted.
 

granatnik

Akiba Citizen
Sep 19, 2012
3,813
4,757
  • Like
Reactions: zero0chan

C00Lzero

Administrator
Conqueror
Aug 14, 2010
556
1,175
of course i had to fuck up the hdd-resize...

desaster recovery is running.
Unfortionately it's slow - really slow; about 1.5MB/s
so expect broken attachments, until the sync is done.

in the meantime i'm going to look out for a new backup -.-


Also... mail is working again...


edit
also... while the sync is happening, attachement-upload will not work
 

Chris98

New Member
Aug 13, 2020
3
0
When attempting to download attached files, received the following error:

Oops! We ran into some problems.​


This attachment cannot be shown at this time. Please try back later.

Thanks again,
 

trion20001

Member
Feb 12, 2007
73
96
When attempting to download attached files, received the following error:

Oops! We ran into some problems.​


This attachment cannot be shown at this time. Please try back later.

Thanks again,
Admins are resloving a site storage issue and till it's sorted there may be some functional disturbances.

Read the post below.

#677
 
  • Like
Reactions: CoolKevin